Bij De Til Groep drinkt u 100% Fairtrade koffie (en thee).

Al jaren zetten we in op een duurzaam gebruik van onze gebouwen. Je denkt dan al snel aan zonnepanelen, minder energieverbruik en led-verlichting. Duurzaam en verantwoord ondernemen heeft ook te maken met de keuze van je producten. Daarom zijn we vorig jaar overgestapt naar een 100% Fairtrade (filter)koffie.

We hebben onze koffieleverancier Koffiebranderij J.J. Darboven gevraagd iets meer te vertellen over de koffie (Fairtrade Café Intención koffie en Fairtrade Eilles Thee) die zij aan ons leveren.

“Café Intención Especiál is een Fairtrade koffiemelange en wordt samengesteld uit de beste Arabica bonen afkomstig van hooggelegen plantages van kleine koffieboeren uit Midden- en Zuid-Amerika. Het Fairtrade/Max Havelaar keurmerk garandeert u dat deze koffie tegen een eerlijke prijs en onder internationale Fairtrade handelsvoorwaarden is ingekocht bij gecertificeerde boerencoöperaties. Deze boeren ontvangen voorfinanciering en een vaste premie om te investeren in o.a. scholing, zorg en teeltbegeleiding. Ook de ingekochte Eilles Thee is Fairtrade. Eilles Thee komt van vele speciaal geselecteerde theetuinen uit Azië en Afrika.

UNADJUSTEDNONRAW thumb 22e4 Bij De Til Groep drinkt u 100% Fairtrade koffie (en thee).