De Til Groep gaat dit voorjaar starten met het verzorgen van drive-by bruiloften

De Til Groep gaat dit voorjaar starten met het verzorgen van drive-by bruiloften

Aanleiding

Het was tijdens een gesprek met een aanstaand bruidspaar dat wij de vraag kregen “Wat is er bij jullie dit voorjaar mogelijk?”. Die vraag heeft ons aan het denken gezet en gemotiveerd om met een format te komen. Immers, het trouwseizoen stond op punt van aanvangen en de maatregelen rondom corona leken voorlopig geen ruimte te bieden om een bruiloft binnen in onze mooie feestzalen te mogen verzorgen. Bovendien vinden we het belangrijk om onze bruidsparen perspectief te bieden. Naar je bruiloft kunnen uitkijken, wat ook de coronamaatregelen zullen zijn.

Het format

We staken de koppen bij elkaar en in korte tijd bedachten we een format voor het houden van een drive-by bruiloft. In essentie bestaat deze uit een route door de Breestraat waarbij de gasten in de auto in 4 stops over het parkeerterrein worden geleid. De 1e en 4e stop voorzien wij de gasten van koffie/thee met iets lekkers en een drankje met snacks. Bij de 2e en 3e stops kunnen de gasten vanuit de auto het gastenboek tekenen en het bruidspaar feliciteren. Op de plek van alle stops zullen we een luxe pagodetent plaatsen en ook zullen we de route feestelijk verlichten, zodat het geheel ook nog eens gezellig oogt.

Coronaproof

Bij het bedenken van het format is voor ons het allerbelangrijkste om te kijken wat binnen de maatregelen mogelijk is. Wij zijn aangehaakt bij het afhaalprincipe, wat we al enige tijd met ons afhaalrestaurant doen. In plaats van thuis te eten, eten en drinken de gasten in de auto.

We hebben onze plannen aan de gemeente Molenlanden gepresenteerd en die reageerden meteen constructief. Zo werd er meegedacht en gesproken over de nodige voorzorgsmaatregelen en randvoorwaarden. Na een interne consultatie kregen we dan ook groen licht op ons format. De manier waarop de gemeente Molenlanden zich in tijden van strenge maatregelen heeft opgesteld, hebben we als bijzonder prettig ervaren. Ook onze buren van de Dorpskamer bij monde van Ria van Wijngaarden reageerde heel positief en zij denken al na over gezamenlijke activiteiten.

Try-out

De eerste drive-by bruiloft gaan we verzorgen op donderdag 4 maart aanstaande, terwijl we de dag ervoor een try-out houden. We zijn ontzettend enthousiast om weer te beginnen en dat enthousiasme is ook overgeslagen op onze bruidsparen. We gaan dan ook ons best doen om het komende voorjaar onze bruidsparen een feestelijke invulling van hun bruiloft te geven.

Wil je meer weten over het houden van een drive-by bruiloft bij De Til Groep? Neem dan contact met ons op.