“Goed voorwerk maakt een geslaagde bruiloft… Helemaal bij De Til in Giessenburg “

1180 300x214 “Goed voorwerk maakt een geslaagde bruiloft... Helemaal bij De Til in Giessenburg Op 12 maart 2015 trouwden William en Aline de Jong. Over de locatie voor hun feest hoefden de twee niet lang na te denken. De Til in Giessenburg bood namelijk een paar grote voordelen: hier was plaats voor de (maar liefst) 250 avondgasten en het bruidspaar woont dichtbij de feestzaal in de buurt. Dat ze bij De Til dan ook nog eens hun eigen versie van een warm- en koud buffet mochten samenstellen, gaf de doorslag. Wat Aline en William betreft kon hun dag niet meer stuk.

“We kennen De Til in Giessenburg goed”, zegt Aline. “We zijn al op een paar bruiloftsfeesten geweest die hier gehouden zijn. We wisten dus precies wat we konden verwachten. En we wisten zelf ook heel goed wat we wilden. De voorbereidingen verliepen daarom heel gesmeerd. We hebben een offerte aangevraagd en zijn – een paar weken voor de bruiloft – nog even alles wezen doorpraten met Henk. Dat was voor ons voldoende. Goed voorwerk maakt immers een geslaagde bruiloft. Wij hadden er het volste vertrouwen in en hebben ons geen moment zorgen gemaakt dat het niet door De Til geregeld zou zijn.”

De planning was ruim genoeg om van de Lek bij Nieuwpoort naar het stadhuis in Ameide te gaan

“Om elf uur ’s ochtends verzamelden de daggasten zich bij mij thuis”, vertelt Aline. “Van daaruit zijn we naar een gebouwtje bij de kerk in Ameide gereden. Daar hebben we geluncht. Vervolgens zijn we naar het mooie ouderwetse stadhuis van Ameide gegaan. En tot slot van het dagprogramma weer terug naar de kerk. Dat klinkt misschien als een drukke middag met een flink schema, maar zo voelde het voor ons helemaal niet. We hebben zelfs voor elf uur met de fotograaf foto’s gemaakt bij De Lek en bij de stadswallen in Nieuwpoort. Daarna zijn we ook nog bij de grachtenpandjes in het dorp zelf wezen fotograferen. In Nieuwpoort heerst namelijk nog echt een nostalgische sfeer. Alsof je terug in de tijd gaat. We hebben ervan genoten! Helemaal omdat we – voor ons gevoel – heel rustig aan konden doen. Tijdens onze hele bruiloft eigenlijk. Van ’s ochtends tot ’s avonds.”

Met een oranje sportauto lijkt de afstand tussen Ameide en De Til in Giessenburg nog korter

Ook de tocht naar de feestlocatie viel het bruidspaar mee. “Het was maar 20 minuutjes rijden van Ameide naar De Til in Giessenburg”, aldus Aline. “Misschien hielp het dat we in een sportauto zaten – een hele leuke oranje trouwens – maar voordat ik het wist stonden we al bij De Til op de stoep. Daar zijn we kort na de ontvangst meteen aangeschoven voor het koud- en warm buffet. Deze hebben we zelf kunnen samenstellen. Dat vonden we heel prettig. We hebben namelijk een aantal vrienden die echte soepfanaten zijn. En die wilden we de kans bieden om ook nog even een soepje tussendoor te eten. Dat kon nu. Ook de ijsbruidstaart die we bij De Til besteld hadden, viel erg in de smaak bij onze gasten. Dat was voor ons fijn om te horen. Je wilt toch dat iedereen het eten lekker vindt.”

“Het diner bij De Til was zo lekker… we zaten nog te eten toen de avondgasten al arriveerden!”

“Overdag hadden we zo’n 45 gasten, maar ’s avonds zouden dat er ongeveer 250 worden”, vertelt Aline. “Dat was voor De Til geen probleem. De overgang verliep niet helemaal vlekkeloos, maar dat was onze eigen schuld. Wij zaten nog te eten toen de eerste avondgasten al in de gang op ons stonden te wachten. Gelukkig kwam het personeel van De Til ons dat vertellen. Erg oplettend! Ik hoorde van mijn gasten dat ze dit de hele avond waren. Niemand heeft op een drankje of een hapje moeten wachten. Dat is fijn om te weten, want ik was te druk met felicitaties in ontvangst nemen. Maar het bevestigt wel mijn theorie… Goed voorwerk maakt een geslaagde bruiloft. En dat het wel goed zat, wisten mijn man en ik meteen na ons gesprek met Henk. Ik ben blij dat ze bij De Til al hun afspraken zijn nagekomen. Het was voor ons een heel geslaagde dag.”

Ook trouwen bij De Til Groep?

Dat kan! Maar ook een verjaardag, reünie, bruiloft, (toneel)uitvoering, personeelsfeest, diner, symposium of vergadering kan bij (of binnen) één van onze locaties georganiseerd worden. Meer weten? Klik hier!