Impact afkondiging maatregelen coronavirus

corona mededeling 1 1024x683 Impact afkondiging maatregelen coronavirus

Wie had gedacht dat het coronavirus zo’n impact zou hebben en zo dicht bij huis zou komen. Helemaal na de afkondiging van onze premier op donderdagmiddag. Daarna zijn de ontwikkelingen in een stroomversnelling gekomen. Het waren een paar hectische dagen met veel vragen en afwegingen voor zowel onze vaste gebruikers als onszelf. Zo zijn er verenigingen geweest die hun jubileum-, zang- of toneel- of sportuitvoering hebben moeten afzeggen. Dit zullen geen makkelijke beslissingen zijn geweest. Ook zijn er particulieren die hun feest hebben moeten verzetten of bedrijven die hun vergaderingen hebben moeten annuleren. Voor alle partijen een vervelende situatie maar over het algemeen is er volop begrip.

Zoals de zaken er nu voor staan, houden we onze dorpshuizen en sportzalen geopend voor verenigingsactiviteiten van beperkte omvang. Vanzelfsprekend nemen we de nodige maatregelen. Denk aan het wassen van glazen (in plaats van spoelen), extra handen wassen, geen handen schudden etc. Indien een bestuur besluit om een activiteit af te zeggen, ook al blijft het aantal personen ruim onder de 100, respecteren we dat uiteraard. Gelukkig hebben de meeste besturen deze afweging al gemaakt. Bij twijfel of vragen gaan we met de betreffende vereniging in gesprek. U kunt hiervoor terecht bij de bekende aanspreekpunten of het centrale nummer 0184-651554.

Afhankelijk van het verloop van het coronavirus kunnen aanvullende maatregelen vanuit de overheid worden verwacht. Dit wachten we maar af. Tot die tijd wensen we iedereen sterkte. Laten we hopen dat door deze “pas op de plaats” we er weer snel bovenop komen.