Koningin Máxima brengt bezoek aan De Til

Hare Majesteit Koningin Máxima brengt dinsdagmiddag 10 september een bezoek aan het Alzheimer Trefpunt Giessenlanden in De Til in Giessenburg. Alzheimer Nederland viert dit jaar haar 35-jarig bestaan.

staatsiefoto koningin maxima 2018 erwin olaf 770x1024 Koningin Máxima brengt bezoek aan De Til
Foto: © RVD Erwin Olav

In Nederland hebben circa 280.000 mensen dementie. Alzheimer Nederland komt op voor de belangen van mensen met dementie en hun omgeving, financiert wetenschappelijk onderzoek en biedt hulp en informatie. De organisatie heeft 48 regionale afdelingen verspreid over heel het land. Zij organiseren onder meer Alzheimer Cafés of Trefpunten waar mensen met dementie, mantelzorgers en zorgprofessionals samenkomen om te praten over het leven met dementie. Inmiddels zijn er 246 van deze ontmoetingsplekken.

Tijdens het bezoek van Koningin Máxima reikt directeur-bestuurder van Alzheimer Nederland, Gerjoke Wilmink, het eerste gouden vergeet-me-nietje uit aan een gouden vrijwilliger van Alzheimer Nederland. Aansluitend spreekt Koningin Máxima met patiënten en mantelzorgers. Daarnaast zal prof. dr. Erik Scherder een presentatie geven.

De bijeenkomst van het Alzheimer Trefpunt in Giessenburg is de start van de evenementen die de regionale afdelingen van Alzheimer Nederland organiseren in het kader van Wereld Alzheimer Dag op 21 september. Thema van dit jaar is ‘Samen Bewegen’.

Bron: https://www.koninklijkhuis.nl/actueel/nieuws/2019/08/26/koningin-maxima-aanwezig-bij-35-jarig-bestaan-alzheimer-nederland