Project MFC Hoogblokland gaat met de sluiting van De Hoeksteen een nieuwe fase in.

DJI 0005 300x225 Project MFC Hoogblokland gaat met de sluiting van De Hoeksteen een nieuwe fase in.
Dorpshuis De Hoeksteen (2017)

Het project MFC Hoogblokland gaat een nieuwe fase in. Na jaren van voorbereidingen gaan we afscheid nemen van De Hoeksteen en beginnen met de bouw van het nieuwe multifunctionele centrum. Naar verwachten kunnen we vanaf 1 januari 2019 gebruik gaan maken van de nieuwe accommodatie.

Tot op heden was het nog niet mogelijk om een definitieve planning vast te stellen, omdat er voor een aantal knelpunten in het ontwerp nog geen overeenstemming met de hoofdgebruikers was. Inmiddels zijn afgelopen week alle seinen op groen gegaan en kan er gestart worden met de voorbereidende werkzaamheden voor de sloop en nieuwbouw van het nieuwe MFC. De aannemer van het project is Kuijpers Bouw uit Heteren.

De aannemer begint in week 42 met de voorbereidende werkzaamheden. Dat betekent dat het gebouw voor die tijd wordt overgedragen. In verband met diverse werkzaamheden ter voorbereiding van de overdracht van De Hoeksteen kan er vanaf maandag 9 oktober 2017 geen gebruik meer van het dorpshuis worden gemaakt. De gebruikers zijn hierover per brief door de gemeente op de hoogte gesteld.

Voor we in Hoogblokland gebruik kunnen gaan maken van de nieuwe multifunctionele voorziening moeten we bijna anderhalf jaar lang zonder dorpshuis doen. Dit zal ook voor onze gebruikers de meest vervelende periode zijn met veel overlast. Gelukkig heeft de gemeente gezorgd voor alternatieve locaties om zo veel mogelijk activiteiten in Hoogblokland onder te brengen. Zo gaat de OBS en de kinderdagopvang tijdelijke ondergebracht worden bij CBS De Wegwijzer aan ’t Hoog 18b. De gebruikers van De Hoeksteen kunnen gebruik maken van enkele lokalen van de OBS, die tijdens de gehele bouw beschikbaar blijven. Daarnaast kan er ook gebruik maakt worden van onze andere dorpshuizen.