Rondje Lingehof – Aflevering 20: Meisjes 1 en 2 van OMOS

Na de kleutergym van maandag is het tijd voor meisjes 1. Dit zijn kinderen van 6 tm 8 jaar. Op dinsdagmiddag gelijk uit school gymen zij van 15:15 uur tot 16:15 uur. Deze les wordt gegeven door Celeste Gijsen en zij heeft daarbij hulp van Aniek en Linde. In deze groep zijn ze voornamelijk bezig met het aanleren en verbeteren van de basisoefeningen. Ze werken met verschillende onderdelen waaronder de lange mat, brug, sprong en balk. Natuurlijk is er ook wel eens tijd voor een spelletje, slingeren aan de touwen of ringen en springen op de airtrack (een heel groot springkussen!)

Na meisjes 1 stromen de kinderen door naar meisjes 2. Dit zijn kinderen van 9 tm 11 jaar. Deze meisjes gymen op dinsdagmiddag van 16:15 uur tot 17:15 uur. Ook deze les wordt gegeven door Celeste Gijsen. Veel meisjes hebben al wat ervaring van eerdere jaren, maar ook stromen er regelmatig meisjes zonder gym ervaring in. Bij meisjes 2 gaan ze verder met het aanleren en verbeteren van de basisoefeningen en doen ze er een stapje bovenop. De oefeningen worden wat moeilijker en uitdagender maar toch blijft de basis hierbij belangrijk. Ook hier werken ze met de lange mat, brug, sprong en balk. En doen ze natuurlijk af en toe een leuk spel, slingeren we ook nog wel eens aan de touwen of ringen en springen we op de airtrack!

Mocht je een keer gezellig willen komen kijken en/of een les mee willen doen dan ben je altijd van harte welkom!


Rondje Lingehof is een serie van publicaties waarin we de vaste verenigingen van MFC De Lingehof eens extra in het zonnetje zetten. De originele publicatie zijn terug te lezen op de Facebookpagina van De Lingehof. Veel leesplezier!

Diane Cosijnsen – team MFC De Lingehof