Rondje Lingehof – Aflevering 31: Heren 1 van de VIA

Wij zijn de oudste “jongens”(team) van VIA. Een aantal van ons heeft al wel zijn haren verloren, maar het volleyballen hebben we nog steeds niet verleerd. Wij trainen elke donderdag zeer fanatiek maar hebben ook ontzettend veel plezier onder elkaar. Natuurlijk doen we ook mee aan de competitie van NEVOBO.

Volleybal, het woord klinkt als het spel zelf; soepel, lenig, afgerond. Geen scherpe kantjes, geen dubbele bodem. Iedereen kent volleybal. Van de gymlessen op de middelbare school, van tv, van het strand, van de camping of van onze eigen VIA. Volleybal is groot in Nederland en heeft een belangrijke positie. Ruim 600.000 mensen volleyballen regelmatig en 120.000 van hen spelen in wedstrijdverband in een door de Nevobo georganiseerde competitie. Daarnaast is er een klein leger van 1,2 miljoen fans betrokken bij deze sport. Kortom, volleybal leeft en heeft een niet te onderschatten aanhang.

De heren training is op donderdagavond van 20.45 tot 22.15 uur, daarna is er tijd voor 5e set, en natuurlijk voor even nababbelen en naborrelen in de foyer van de Lingehof, waar meestal een aantal dames van de VIA ook nog even aanschuiven. Interesse? Twijfel? Kom gewoon op donderdagvond naar de sporthal in Arkel.


Rondje Lingehof is een serie van publicaties waarin we de vaste verenigingen van MFC De Lingehof eens extra in het zonnetje zetten. De originele publicatie zijn terug te lezen op de Facebookpagina van De Lingehof. Veel leesplezier!

Diane Cosijnsen – team MFC De Lingehof