Rondje Lingehof – Aflevering 33: Jazzy Kids en Jazz Unlimited van Omos

Op maandag is het in de Lingehof een swingende boel.Vanaf 16.30 uur tot 18.30 uur klinkt muziek door de speakers voor de jongste dansgroep van OMOS. Uiteraard staan ze open voor een uitnodiging om op te treden. Schroom niet een neem contact op met de leiding.

Jazzy Kids danst op maandag 16.30 uur tot 17.30 uur, Jazz Unlimited danst van 17.30 uur tot 18.30

De jongens en meiden uit groep 3 en 4 van de basisschool zijn van harte welkom tijdens de les van Jazzy Kids onder leiding van juf Cynthia.

Ze leren basispassen, werken met telling en natuurlijk maken ze veel plezier. Er komen diverse dansstijlen aan bod. Deze les van 16.30 uur tot 17.30 uur op de maandag staat helemaal in het teken van bewegen op muziek. Er komen invloeden voorbij van hip/hop, streetdance, showdance en jazzballet. Deze les is geschikt voor zowel jongens als meisjes uit groep 3 en groep 4.

Ze leren basispassen en bewegen op de maat van de allerleukste muziek. Ook wordt er gewerkt met verschillende choreografieën, zo leren de kinderen beetje bij beetje een dansje te onthouden. Ook worden de motoriek, coördinatie en presentatie getraind.

Wanneer ze toewerken naar een optreden, is het voor kinderen vaak een spannende tijd. Ze herhalen dan natuurlijk vaak de dans die ze tijdens het optreden gaan uitvoeren, ze passen alle kleding en kijken of alle attributen goed werken.

Deze groep geeft al demonstraties tijdens de onderlinge wedstrijden van onze vereniging en tijdens de dansshow in de Nieuwe Doelen, tijdens een dance2demo. Ook met een dansshow zijn zij actief.
Natuurlijk staat plezier in de lessen voorop. Uw kind kan altijd een keer een proefles meedraaien.

Jazz Unlimited is een gezellige dansgroep die danst op maandag 17.30-18.30 uur. In deze groep kom je terecht als je in groep 5,6 of 7 van de basisschool zit. Tijdens de les komen diverse dansstijlen aan bod, we werken met veel verplaatsingen en verschillende soorten muziek om nog beter te kunnen werken met tellingen op muziek en gaan ze aan de slag met verschillende opstellingen en verschillende dans- en muziek stijlen.

Hebben we tijdens de les goed ons best gedaan, dan eindigen we met een spelletje. Deze groep laat zich natuurlijk ook zien tijdens een optreden. Tijdens de onderlinge wedstrijden van OMOS Arkel, Dance2demo of dansshow staan ze te stralen op het podium. Uw kind kan altijd een keer een proefles meedraaien.


Rondje Lingehof is een serie van publicaties waarin we de vaste verenigingen van MFC De Lingehof eens extra in het zonnetje zetten. De originele publicatie zijn terug te lezen op de Facebookpagina van De Lingehof. Veel leesplezier!

Diane Cosijnsen – team MFC De Lingehof