Rondje Lingehof – Aflevering 34: OBS De Lingewaard

De Brede School Lingewaard maken vaak gebruik van de Lingehof, natuurlijk met de schoolgym twee maal per week op de maandagen en donderdagen.

Daarnaast vieren ze elk jaar het afscheid van groep 8 in de Lingehof, die bestaat uit het vertonen van de film, gemaakt en gefilmd door de kinderen van groep 8. Daarbij maken ze 2 dagen gebruik van de sportzalen. Op woensdag word de zaal op gebouwd, natuurlijk door Berry Hoogeveen, die regelmatig in de Lingehof licht en geluid verzorgt, ook voor diverse uitvoeringen. De ouders versieren dan de zaal en de rest van het gebouw.

Op donderdagmorgen mogen de andere groepen de film bekijken, samen met groep 8. Donderdag ‘s avonds is dan de grote première, waarbij de leerlingen van groep 8 als sterren over de rode loper door veel publiek ontvangen worden, na de première zijn er optredens van ouders, optredens van leerkrachten, afscheid nemen, tranen die vloeien en een super knal feest in de foyer. Daarom deze fotoserie van verschillende groepen 8.

Helaas zal het dit jaar niet zo zijn vanwege het Corona virus, verschrikkelijk jammer voor de kids en hun ouders. Daarom biedt de Lingehof in juni 2021 gratis de foyer aan voor de kinderen van groep 8 van dit jaar, om samen met hun ouders en leerkrachten een gezellige reünie te houden. We horen natuurlijk graag van jullie en de leerkrachten de datum hiervoor. We hopen dan dat Berry er dan zal zijn om de muziek te verzorgen en er een bere gezellige avond van te maken.


Rondje Lingehof is een serie van publicaties waarin we de vaste verenigingen van MFC De Lingehof eens extra in het zonnetje zetten. De originele publicatie zijn terug te lezen op de Facebookpagina van De Lingehof. Veel leesplezier!

Diane Cosijnsen – team MFC De Lingehof