Rondje Lingehof – Aflevering 9: Het Arkels Visserskoor

Het Arkels Visserskoor repeteert elke eerste en derde dinsdag van de maand. In MFC de Lingehof van 19.30 uur tot 22.00 uur. Heeft u zin om mee te gaan zingen in het koor, kom dan gerust langs in de Lingehof op hun repetitie avond.

Op 1 oktober 1995 stak een aantal leden van een traditioneel mannenkoor de koppen bij elkaar en besloten als “zingende vissers” aanwezig te zijn bij een regionale maritieme dag. Deze dag leverde de groep zangers diverse aanvragen op voor meer optredens. Vanaf dat moment was het Arkels Visserskoor geboren, en niet zonder succes. Sinds 1996 trad het koor reeds rond de 500 maal op. Ook hier een grote variëteit: verzorgingstehuizen, braderieën, jaarmarkten, bruiloften en/of visserijdagen, botenbeurzen, te waterlatingen etc. Het Arkels Visserskoor werd een begrip in de wijde omgeving.

Het repertoire van het koor bestaat uit ruim 100 nummers variërend van
Nederlandstalige meezingers tot lerse ballads, Engelstalige shanties en
evergreens en ook een aantal bekende Duitstalige nummers.

Eind 2013 moest het koor noodgedwongen haar repetitie ruimte in Arkel
verlaten i.v.m. de sloop van het bestaande gebouw Odina. Toen het nieuwe onderkomen in Arkel, MFC de Lingehof, gereed was gekomen, kwam het koor in januari 2015 haar repetitie avonden weer in Arkel houden, na ruim een jaar gastvrij ontvangen te zijn geweest in De Bogerd in Gorinchem.

Op 1 oktober 2020 bestaat het koor reeds 25 jaar, wanneer dat gevierd zal worden, is afhankelijk van de Corona maatregelen, maar dat het gevierd gaat worden, is een ding wat zeker is, en wel in MFC de Lingehof. Verdere info volgt tezijner tijd.


Rondje Lingehof is een serie van publicaties waarin we de vaste verenigingen van MFC De Lingehof eens extra in het zonnetje zetten. De originele publicatie zijn terug te lezen op de Facebookpagina van De Lingehof. Veel leesplezier!

Diane Cosijnsen – team MFC De Lingehof