Zalen- en partycentrum De Til bestaat 40 jaar

Schermafbeelding 2018 09 11 om 09.55.40 300x221 Zalen  en partycentrum De Til bestaat 40 jaar
Voorzijde programmagids openingsweek De Til 1978

Op zaterdag 15 september 2018 is het veertig jaar geleden dat Zalen- en partycentrum, toen nog gemeenschapshuis De Til, officieel werd geopend door de Commissaris der Koningin, de heer Mr. M. Vrolijk. Het complex aan de Breestraat in Giessenburg is ontworpen door de bekende plaatselijke architect Vendelbosch en werd in ongeveer een jaar tijd gebouwd. De totale stichtingskosten bedroegen destijds 3,5 miljoen gulden.

In de loop van de jaren heeft De Til verschillende verbouwingen ondergaan. Nog geen twee jaar na de opening werd de Middenzaal al vergroot. In de negentiger jaren had De Til te maken met capaciteitsproblemen. Er is toen besloten om de Grotezaal te verbouwen en te verbinden met de Middenzaal, zodat bij piekmoment deze zalen konden worden samengevoegd. In die periode zijn ook de kantoren naar de voorzijde verplaatst en een 2e Foyer bijgebouwd, die alle Giessenburgers nog zullen kennen als Us Stekkie.

De laatste jaren zijn de verbouwing vooral ingegeven vanuit verduurzaming en verfraaiing van het gebouw. Zo is de entree aan de voorzijde vernieuwd, het vergadergedeelte volledig vernieuwd en is de dorpskamer toegevoegd aan de vele functies van het gebouw. De Til is altijd een gebouw in beweging geweest. De vernieuwing van de Raadzaal is hier het meest recente bewijs van.

We laten onze veertigste verjaardag niet helemaal stilletjes voorbijgaan. Zo organiseren we op zaterdag 15 september a.s. een buurtbarbecue, waar we onze directe buren trakteren op een barbecue. Op woensdag 26 september organiseren we in samenwerking met onze vaste gebruikers de Seniorensoos Giessenburg en zeemanskoor Bestevaer een ouderenmiddag. Ook zijn we bezig om later dit jaar in samenwerking met de scholen een voorstelling voor de schooljeugd te organiseren. Daarnaast zal op 10 november het evenement Gastvrij Giessenburg weer plaatsvinden. Een leuke gelegenheid voor alle Giessenburgers om gezellig met elkaar te eten en een leuke avond te hebben.

In de afgelopen veertig jaar is De Til voor duizenden mensen de plek geweest waar is gefeest, vergaderd, gerouwd, gezongen, gedanst, geluisterd, ontmoet of bijeengekomen is. Een plek met vele dierbare herinneringen, maar ook een belangrijke voorziening voor de inwoners en verenigingen van Giessenburg.

De toekomst ziet er goed uit voor De Til. Het gebouw is met de tijd meegegaan en plannen voor nieuwe aanpassingen liggen alweer klaar, zodat we ook over 40 jaar dé plek zijn in de regio voor feesten en bijeenkomsten.