TilTalk: Je bruiloft tien keer net even anders.

Til Talk is een nieuwe serie blogs, waarin de Tilgroep de vele mooie en bijzondere kanten van trouwen laat zien. Van tips over waar je op moet letten, interviews met onder anderen een fotograaf, een bijzondere ambtenaar van de burgerlijke stand tot leuke weetjes over de invulling van je bruiloft, het komt allemaal aan bod. Deze editie: tien tips om je bruiloft net even iets leuker en origineler te maken!

1. Door de ogen van je hond

Wil je een originele bruilofstvideo? Laat dan je hond filmen! Met een GoPro kan je trouwe viervoeter eenvoudig alles opnemen. Zo zie je de dag door zijn of haar ogen. Op YouTube vind je leuke voorbeelden.

2. Film op je bruiloft

Als je een videograaf inschakelt om je bruiloft vast te leggen, vraag dan naar de mogelijkheid om van de festiviteiten van overdag een korte samenvatting te maken, die diezelfde avond nog vertoont kan worden. Een leuke toevoeging aan je huwelijksfeest!

3. Polaroidcamera’s 

Leg een aantal polaroidcamera’s neer op de tafel, zodat jullie gasten tijdens het feest zelf foto’s kunnen maken. Jullie hebben direct een tastbare herinnering in de vorm van klassieke polaroid foto’s. Leuk in te plakken of thuis op te hangen!

4. Photobooth!

Een gastenboek is zó 1990. Wat dacht je van een originele foto- of videobooth op jullie huwelijk? Alle gasten kunnen hier een foto of video maken ter herinnering aan jullie huwelijksdag.

5. Pimp je cupcake

Leuk voor de kleintjes: maak een hoekje waar ze een cupcake kunnen decoreren. Zijn ze meteen even zoet. Letterlijk en figuurlijk!

6. Bijzondere trouwambtenaar

Waarom een onbekende trouwambtenaar inhuren als één van je vrienden of ouders dat ook kan doen? Je kunt namelijk trouwambtenaar voor een dag worden.

7. Krijtbordjes

Helemaal hip: krijtbordjes. Te gebruiken als wegwijzers, voor de tafelschikking, maar ook al ludieke items. Geef bijvoorbeeld de bruidjonkers en bruidmeisjes bordjes met een grappige tekst.

8. Avondshoot

Heel wat anders dan een shoot overdag! Gebruik het romantische licht van de zonsondergang of de mooie verlichting van jullie feestlocatie voor een sfeer volle avondshoot. Een prachtige afsluiter van je trouwalbum!

9. Trash the dress

Op de bruiloft zelf heb je natuurlijk een prachtige fotoshoot. Maar hoe leuk is het om ná de bruiloft een tweede shoot te doen waarbij de outfits níet schoon hoeven blijven? Wandel samen de zee in, ga duiken in je trouwpak of houd een moddergevecht. Het levert de leukste foto’s op!

10. Je ja-woord bij De Til

0ccf0fb3 6643 48a5 83c8 998dc124c16b thumb728 TilTalk: Je bruiloft tien keer net even anders.

Last but not least: trouwen op het gemeentehuis hoeft natuurlijk al lang niet meer. Maar wist je dat De Til in Giessenburg een prachtige en volledige omzoomde buitentuin heeft, waar je in een prachtige ambiance elkaar het ja-woord kunt geven? Er is ruimte voor maar liefst tachtig gasten. Je bent van harte welkom om vrijblijvend eens te komen kijken! 

TilTalk: Trouwambtenaar Sebastiaan Boogaard: ‘Het is jullie ceremonie’

afbeeldingBlogTrouwen 1024x419 TilTalk: Trouwambtenaar Sebastiaan Boogaard: ‘Het is jullie ceremonie’

Til Talk is een nieuwe serie blogs, waarin de Tilgroep de vele mooie en bijzondere kanten van trouwen laat zien. Van tips over waar je op moet letten, interviews met onder anderen een fotograaf, een bijzondere ambtenaar van de burgerlijke stand tot leuke weetjes over de invulling van je bruiloft, het komt allemaal aan bod. Deze editie: Sebastiaan Boogaard uit Schelluinen, landelijk beëdigd trouwambtenaar.

De ambtenaar van de burgerlijke stand kan de huwelijksceremonie maken of breken. Daarom is het belangrijk de trouwambtenaar te kiezen die bij jullie past. Als de liefde wordt gevierd, moet alles kloppen en bij jullie passen. Wanneer je de ceremonie kort en zakelijk wil, kan iedere ambtenaar dat. Dan kies je er gewoon één van de lijst van de gemeente. Als je een meer uitgebreide ceremonie wil, is de persoon belangrijker. Dan adviseer ik een ambtenaar te zoeken waarmee het klikt en waarvan je het gevoel hebt dat deze persoon jullie als bruidspaar goed neer kan zetten.

Mensen hebben het achteraf over twee dingen: de jurk en de trouwambtenaar. Ik vind het heel indrukwekkend om zo dichtbij te mogen staan wanneer mensen elkaar trouw beloven. Het is ultiem om het woord tot het bruidspaar te mogen richten, maar ook heel spannend, want ik ben degene in de zaal die hen het minst goed kent.

Daarom houd ik altijd voorbesprekingen. Zo leer ik het bruidspaar en hun verhaal kennen en zoek ik samen met hen uit wat voor ceremonie ze willen. Als je al eens bij een trouwceremonie bent geweest, is het goed na te gaan wat je daar fijn aan vond en wat juist niet. Ik vraag ook altijd of er humor in mag, en zo ja wat voor humor. Soms wil het bruidspaar ook het woord tot elkaar richten, dat kan natuurlijk. Het is jullie ceremonie.

Mijn advies aan aanstaande bruidsparen: je hebt je hart gevolgd toen je besloot te gaan trouwen, blijf je hart volgen in de aanloop naar de bruiloft. Je kunt het niet overdoen, dus kies wat bij jullie past. Doe dat bij de keuze van de jurk, de locatie, de muziek én de trouwambtenaar.


trouwambtenaar 1 577x1024 TilTalk: Trouwambtenaar Sebastiaan Boogaard: ‘Het is jullie ceremonie’

TilTalk: trouwfotografe Josje Blokland: ‘Kies niet voor standaardfoto’s bij een trouwshoot’

afbeeldingBlogTrouwen 1024x419 TilTalk: trouwfotografe Josje Blokland: Kies niet voor standaardfotos bij een trouwshoot

Til Talk is een nieuwe serie blogs, waarin de Tilgroep de vele mooie en bijzondere kanten van trouwen laat zien. Van tips over waar je op moet letten, interviews met onder anderen een fotograaf, een bijzondere ambtenaar van de burgerlijke stand tot leuke weetjes over de invulling van je bruiloft, het komt allemaal aan bod.

In de centrale hal van De Til hangt het vol met foto’s bruidsparen. Het is niet alleen een herinnering aan hun bruiloft bij De Til Groep, maar het laat ook zien hoe belangrijk een trouwfotograaf als onderdeel van de bruiloft is. Wij vroegen de ervaren Alblasserwaardse trouwfotografe Josje Blokland naar haar ervaringen en tips.

Kies niet voor de standaardfoto, maar ga voorafgaand aan de fotoshoot tijdens jullie bruiloft zelf op zoek naar waar jullie het beste bij voelen. Dat advies geef ik altijd mee. Ik zie het vaak genoeg gebeuren: bruidsparen die de keuze maken voor standaardfoto’s, waar ze zich eigenlijk helemaal niet in thuisvoelen. Hun eigen leefstijl past dan niet bij de omgeving en/of de manier waarop de foto’s gemaakt worden. Dan krijg je gedwongen foto’s en dat is zo zonde.

Ga vooraf op zoek naar welke stijl bij je past en welke fotograaf daar het meest geschikt voor is. Sommigen houden van formeel en zijn dat in het dagelijks leven ook; anderen zijn nonchalanter, steken bij wijze van spreken tijdens de shoot gewoon een sjekkie op. Laat dat in je fotoshoot gewoon terugkomen. Het zorgt ervoor dat het echt jouw foto’s worden die passen bij wie je bent. Je kunt op de site van een fotograaf kijken, maar vaak merk je tijdens een gesprek beter of het wel of niet klikt.

Ontspannen
Het gaat zoveel beter als een bruidspaar ontspannen is. Een goede voorbereiding scheelt daarbij een hoop. Bij locaties merk ik dat er ook daarbij vaak voor de klassieke plekken wordt gekozen. Maar dat hoeft natuurlijk niet. Vaak vraag ik: als jullie gaan wandelen, waar gaan jullie dan heen? Dat zijn vaak plekken die ze mooi vinden, waar ze zich op hun gemak voelen. En het hoeft ook helemaal niet groot of indrukwekkend te zijn. Een tijdje geleden heb ik in een boerderij die verbouwd werd foto’s gemaakt. Wat bleek: er was prachtig licht, stof dat opdwarrelde van de vloer, schilderachtige afgebladderde deuren; als fotograaf is dat echt genieten.

Zelf raad ik bruidsparen aan om twee of drie verschillende plekken uit te zoeken. Bijvoorbeeld één in de natuur en één meer industrieel. Het zorgt voor een gevarieerde fotoshoot. En houd altijd een B-locatie achter de hand, voor als bijvoorbeeld het weer niet meewerkt. Maar het allerbelangrijkste is: het hoeft niet allemaal perfect te zijn. Zelf zeg ik het ook gewoon als een pose of een plek geen mooie foto’s oplevert. Als je het gevoel hebt dat het geforceerd wordt, ga dan lekker even een bak koffie drinken om weer even op te laden. Uiteindelijk gaat het om zo’n bijzondere dag die je samen beleeft, dan moet je ook doen waar je je samen goed en ontspannen bij voelt.

EE9C6843b 1 1024x683 TilTalk: trouwfotografe Josje Blokland: Kies niet voor standaardfotos bij een trouwshoot
Trouwfotografe Josje Blokland

Trouwen in De Til: alles onder één dak

afbeeldingBlogTrouwen 1024x419 Trouwen in De Til: alles onder één dak

Til Talk is een nieuwe serie blogs, waarin de Tilgroep de vele mooie en bijzondere kanten van trouwen laat zien. Van tips over waar je op moet letten, interviews met onder anderen een fotograaf, een bijzondere ambtenaar van de burgerlijke stand tot leuke weetjes over de invulling van je bruiloft, het komt allemaal aan bod.

In de eerste aflevering vertelt Henk de Bruijn over het vieren van het complete huwelijksfeest bij de Tilgroep.

In de vijftien jaar dat ik te maken heb met bruiloften bij de Tilgroep merk ik dat steeds meer bruidsparen ervoor kiezen om zoveel mogelijk onderdelen van het huwelijksfeest op één locatie te doen. Je bent zo minder tijd kwijt aan heen en weer rijden en houdt zo meer tijd over om te genieten van de mooiste dag van je leven.

Bij De Til in Giessenburg staat alles onder één dak klaar om van elke bruiloft een onvergetelijk feest te maken. Van de ontvangst van de daggasten tot een drukbezochte feestavond en van het officiële sluiten van het huwelijk tot een sfeervolle ontvangst op het buitenterras, we hebben alles in huis. In onze keuken bereiden we elke lunch of diner waar het bruidspaar om vraagt, voor een bruidstaart kunnen we ook zorgen.

%name Trouwen in De Til: alles onder één dak

Een goed voorbeeld is daarnaast de gelegenheid die we bieden om het burgerlijk huwelijk te sluiten. Dat je het ja-woord niet alleen op het gemeentehuis kunt uitspreken, is inmiddels al wel bekend.

Maar dat je naast de geijkte locaties in de Alblasserwaard helemaal zelf kunt kiezen waar je elkaar eeuwige trouw beloofd, is veel minder bekend. Dat kan dus ook gewoon in De Til. De ambtenaar van de burgerlijke stand komt hiernaar toe en wij zorgen voor een sfeervolle ambiance.

Bijzonder is de volledig omzoomde buitentuin die we bij De Til hebben. Er kunnen maar liefst tachtig gasten terecht en het is echt een heel sfeervolle plek om het ja-woord uit te spreken.

Wij zorgen voor een complete opstelling; als je als bruidspaar of ceremoniemeester speciale wensen hebben of een eigen aankleding willen, dan regelen we dat. Na afloop van de ceremonie kan er op het buitenterras een toost worden uitgebracht of de bruiloft worden voortgezet.

Het blijft trouwens natuurlijk wel Nederland: mocht het slecht weer zijn, dan is er in De Til altijd een overdekte plek om de huwelijksplechtigheid gewoon door te laten gaan. Overigens zien we ook dat het traditionele verzamelen in het ouderlijk huis van de bruid ook steeds meer in De Til gebeurt. We hebben hier alle ruimte voor zo’n ontvangst, terwijl dat in een gewone woning vaak lastiger is.

Wat voor bruiloft je ook wilt, wij zorgen ervoor dat alles perfect geregeld is. Zo hoef je alleen maar te genieten van de meest bijzondere dag van je leven. Benieuwd geworden? Je bent van harte welkom om vrijblijvend een keer te komen kijken naar wat we te bieden hebben.