Eten bestellen bij De Til in Giessenburg.

Vanaf 6 november (2020) gaan we in Giessenburg elke donderdag, vrijdag en zaterdag starten met de mogelijkheid voor het afhalen van verse en gezonde maaltijden. Bestellen kan heel eenvoudig via de website.

Dat onze keuken goed bekend staat in de regio is niet onbekend. Buffetten, diners, lunches en hapjes. Iedereen die bij ons te gast is geweest heeft ervan kunnen genieten.

Door de coronamaatregelen ziet het er niet naar uit dat we op korte termijn weer open mogen. Het zijn dan ook onze vaste klanten die aan ons hebben gevraagd of het mogelijk is om onze bekendste gerechten te kunnen bestellen. De keukenbrigade is met deze vraag aan de slag gegaan en vanaf 6 november gaan we van start.

We hebben ervoor gekozen om te beginnen met onze hardlopers en de gerechten waar we in deze tijd van het jaar bekend om staan: huisgemaakte verse soepen en stamppotten. Ook aan de kleintjes hebben we gedacht, want voor hen hebben we heerlijke pannenkoeken. We sluiten niet uit dat we ons assortiment gaan uitbreiden met oog op de feestdagen. Ook staan we graag open voor ideeën en suggesties.

[tekst gaat door onder de afbeelding]

Alle gerechten worden kant-en-klaar warm geleverd en kunnen op een gekozen tijdslot op donderdag, vrijdag en zaterdag tussen 16.30 uur – 19.00 uur worden afgehaald in De Til in Giessenburg. Zo zorgen we ervoor dat de gerechten op tijd klaar zijn voor onze klanten. Veilig, warm en vers, zodat u meteen thuis aan tafel kunt.

Bestellingen kunnen 24/7 worden doorgegeven via de website tot een dag voorafgaand aan de ophaaldatum.

De Til Groep presenteert het jaarverslag over 2019

Met trots presenteer ik het jaarverslag van de Stichting Exploitatie Til Groep over het jaar 2019. Het jaarverslag geeft een mooi overzicht van onze sociaal-maatschappelijk activiteiten. Zo kunt u o.a. lezen uit wie onze Stichting bestaat, wat we doen, wat we hebben bereikt, hoe we financieel hebben gepresteerd en welke bijzondere activiteiten/bijeenkomsten we hebben verzorgd. Nieuw dit jaar is dat we de personele kant van de Stichting hebben uitgebreid met aanvullende kerncijfers. Ook hebben we wederom twee vaste gebruikers bereid gevonden hun ervaringen de delen. Dit keer zijn dat Ben Klieverik en Koos Beentjes, de voorzitter respectievelijk de secretaris van de Giessenburgse sportvereniging Vridos. Beide hartstikke bedankt voor jullie medewerking en succes met jullie nieuw sporthal.

Weinig tijd? Lees dan de Infographic, het jaarverslag in een oogopslag.

We hebben dit mooie verslag niet helemaal in ons eentje gemaakt. De interviews zijn verzorgd door Het Kontakt Mediapartners. De opmaak en samenstelling is weer puik verzorgd door MM Design uit Hardinxveld-Giessendam.

Roept het jaarverslag nog vragen bij u op, ik ben graag bereid deze te beantwoorden.

Tot slot wens ik u veel leesplezier toe.

Wim van Krugten
Directeur/bestuurder Stichting ETG

TilTalk: Trouwambtenaar Sebastiaan Boogaard: ‘Het is jullie ceremonie’

afbeeldingBlogTrouwen 1024x419 TilTalk: Trouwambtenaar Sebastiaan Boogaard: ‘Het is jullie ceremonie’

Til Talk is een nieuwe serie blogs, waarin de Tilgroep de vele mooie en bijzondere kanten van trouwen laat zien. Van tips over waar je op moet letten, interviews met onder anderen een fotograaf, een bijzondere ambtenaar van de burgerlijke stand tot leuke weetjes over de invulling van je bruiloft, het komt allemaal aan bod. Deze editie: Sebastiaan Boogaard uit Schelluinen, landelijk beëdigd trouwambtenaar.

De ambtenaar van de burgerlijke stand kan de huwelijksceremonie maken of breken. Daarom is het belangrijk de trouwambtenaar te kiezen die bij jullie past. Als de liefde wordt gevierd, moet alles kloppen en bij jullie passen. Wanneer je de ceremonie kort en zakelijk wil, kan iedere ambtenaar dat. Dan kies je er gewoon één van de lijst van de gemeente. Als je een meer uitgebreide ceremonie wil, is de persoon belangrijker. Dan adviseer ik een ambtenaar te zoeken waarmee het klikt en waarvan je het gevoel hebt dat deze persoon jullie als bruidspaar goed neer kan zetten.

Mensen hebben het achteraf over twee dingen: de jurk en de trouwambtenaar. Ik vind het heel indrukwekkend om zo dichtbij te mogen staan wanneer mensen elkaar trouw beloven. Het is ultiem om het woord tot het bruidspaar te mogen richten, maar ook heel spannend, want ik ben degene in de zaal die hen het minst goed kent.

Daarom houd ik altijd voorbesprekingen. Zo leer ik het bruidspaar en hun verhaal kennen en zoek ik samen met hen uit wat voor ceremonie ze willen. Als je al eens bij een trouwceremonie bent geweest, is het goed na te gaan wat je daar fijn aan vond en wat juist niet. Ik vraag ook altijd of er humor in mag, en zo ja wat voor humor. Soms wil het bruidspaar ook het woord tot elkaar richten, dat kan natuurlijk. Het is jullie ceremonie.

Mijn advies aan aanstaande bruidsparen: je hebt je hart gevolgd toen je besloot te gaan trouwen, blijf je hart volgen in de aanloop naar de bruiloft. Je kunt het niet overdoen, dus kies wat bij jullie past. Doe dat bij de keuze van de jurk, de locatie, de muziek én de trouwambtenaar.


trouwambtenaar 1 577x1024 TilTalk: Trouwambtenaar Sebastiaan Boogaard: ‘Het is jullie ceremonie’

TilTalk: trouwfotografe Josje Blokland: ‘Kies niet voor standaardfoto’s bij een trouwshoot’

afbeeldingBlogTrouwen 1024x419 TilTalk: trouwfotografe Josje Blokland: Kies niet voor standaardfotos bij een trouwshoot

Til Talk is een nieuwe serie blogs, waarin de Tilgroep de vele mooie en bijzondere kanten van trouwen laat zien. Van tips over waar je op moet letten, interviews met onder anderen een fotograaf, een bijzondere ambtenaar van de burgerlijke stand tot leuke weetjes over de invulling van je bruiloft, het komt allemaal aan bod.

In de centrale hal van De Til hangt het vol met foto’s bruidsparen. Het is niet alleen een herinnering aan hun bruiloft bij De Til Groep, maar het laat ook zien hoe belangrijk een trouwfotograaf als onderdeel van de bruiloft is. Wij vroegen de ervaren Alblasserwaardse trouwfotografe Josje Blokland naar haar ervaringen en tips.

Kies niet voor de standaardfoto, maar ga voorafgaand aan de fotoshoot tijdens jullie bruiloft zelf op zoek naar waar jullie het beste bij voelen. Dat advies geef ik altijd mee. Ik zie het vaak genoeg gebeuren: bruidsparen die de keuze maken voor standaardfoto’s, waar ze zich eigenlijk helemaal niet in thuisvoelen. Hun eigen leefstijl past dan niet bij de omgeving en/of de manier waarop de foto’s gemaakt worden. Dan krijg je gedwongen foto’s en dat is zo zonde.

Ga vooraf op zoek naar welke stijl bij je past en welke fotograaf daar het meest geschikt voor is. Sommigen houden van formeel en zijn dat in het dagelijks leven ook; anderen zijn nonchalanter, steken bij wijze van spreken tijdens de shoot gewoon een sjekkie op. Laat dat in je fotoshoot gewoon terugkomen. Het zorgt ervoor dat het echt jouw foto’s worden die passen bij wie je bent. Je kunt op de site van een fotograaf kijken, maar vaak merk je tijdens een gesprek beter of het wel of niet klikt.

Ontspannen
Het gaat zoveel beter als een bruidspaar ontspannen is. Een goede voorbereiding scheelt daarbij een hoop. Bij locaties merk ik dat er ook daarbij vaak voor de klassieke plekken wordt gekozen. Maar dat hoeft natuurlijk niet. Vaak vraag ik: als jullie gaan wandelen, waar gaan jullie dan heen? Dat zijn vaak plekken die ze mooi vinden, waar ze zich op hun gemak voelen. En het hoeft ook helemaal niet groot of indrukwekkend te zijn. Een tijdje geleden heb ik in een boerderij die verbouwd werd foto’s gemaakt. Wat bleek: er was prachtig licht, stof dat opdwarrelde van de vloer, schilderachtige afgebladderde deuren; als fotograaf is dat echt genieten.

Zelf raad ik bruidsparen aan om twee of drie verschillende plekken uit te zoeken. Bijvoorbeeld één in de natuur en één meer industrieel. Het zorgt voor een gevarieerde fotoshoot. En houd altijd een B-locatie achter de hand, voor als bijvoorbeeld het weer niet meewerkt. Maar het allerbelangrijkste is: het hoeft niet allemaal perfect te zijn. Zelf zeg ik het ook gewoon als een pose of een plek geen mooie foto’s oplevert. Als je het gevoel hebt dat het geforceerd wordt, ga dan lekker even een bak koffie drinken om weer even op te laden. Uiteindelijk gaat het om zo’n bijzondere dag die je samen beleeft, dan moet je ook doen waar je je samen goed en ontspannen bij voelt.

EE9C6843b 1 1024x683 TilTalk: trouwfotografe Josje Blokland: Kies niet voor standaardfotos bij een trouwshoot
Trouwfotografe Josje Blokland

Het allerbelangrijkste: bruidsparen willen uitkijken naar een bruiloft

afbeeldingBlogTrouwen 1024x419 Het allerbelangrijkste: bruidsparen willen uitkijken naar een bruiloft

Til Talk is een nieuwe serie blogs, waarin de Tilgroep de vele mooie en bijzondere kanten van trouwen laat zien. Van tips over waar je op moet letten, interviews met onder anderen een fotograaf, een bijzondere ambtenaar van de burgerlijke stand tot leuke weetjes over de invulling van je bruiloft, het komt allemaal aan bod. Deze tweede aflevering kent een wat andere invulling; de coronamaatregelen zorgen voor een ongekende situatie.

Henk de Bruijn vertelt over hoe de Tilgroep bruidsparen ook in deze tijd maatwerk biedt en ontzorgt.

Bij de Tilgroep hebben we het nog nooit hoeven te doen: een bruidspaar bellen om te zeggen dat hun bruiloft niet door kan gaan. Als je in de gastvrijheidsbranche werkt is dat zó onwerkelijk om te doen. Voor de bruidsparen zelf is er natuurlijk de teleurstelling, maar gelukkig begrijpt iedereen wel dat er sprake is van overmacht. Niemand kan hier iets aan doen.

Het begon allemaal op 12 maart; toen kondigde de regering af dat er geen evenementen met meer dan honderd personen plaats mochten vinden. De dag erna hadden we nog een grote bruiloft op de agenda staan. ’s Ochtends hebben we toen nog overleg gehad met de gemeente en uiteindelijk kregen we groen licht. Als we de hygiënemaatregelen door zouden voeren, dan kon het. Door de gasten te verspreiden over meerdere zalen in De Til is het gelukt.

Annuleren
Ruim een week later werd de maatregel genomen om alle horeca te sluiten. Tot 1 juni moesten we sowieso alles annuleren. We hebben met iedereen die een bruiloft of een ander feest bij ons wilde vieren persoonlijk contact gezocht. Die persoonlijke benadering is heel belangrijk; iedereen staat er anders in en mag rekenen op een eigen benadering.

Voor ons stond en staat voorop dat we coulant om willen gaan met de annuleringen. Tot 1 juni hebben we dat allemaal kosteloos gedaan en voor bruidsparen naar een alternatieve datum gezocht. Meerdere stellen hebben ervoor gekozen het een heel jaar op te schuiven.

Genieten
Het allerbelangrijkste is dat ze willen uitkijken naar een bruiloft. De voorpret hoort bij de lol van een bruiloft; je pak passen, de bruidstaart proeven, het laatste overleg met de ceremoniemeesters; daar moet je van kunnen genieten. Je wilt niet dat je je zorgen maakt of het doorgaat, of het veilig is om met honderden gasten bij elkaar te komen. Dat geldt voor onze medewerkers trouwens natuurlijk ook.

Met degenen die na 1 juni hun bruiloft of ander feest willen verplaatsen vanwege het coronavirus gaan we eveneens het gesprek aan. De annulering is ook voor hen kostenloos, al berekenen we dan wel de nieuwe tarieven van 2020. Gelukkig heeft iedereen daar begrip voor. Met het meedenken en het advies dat we geven, kunnen we hen ook in deze situatie van dienst zijn.

Gemeente 
We hebben daarnaast de gemeente gevraagd om trouwen op zaterdag, wat nu nog meer kost, net zo duur te maken als de vrijdag. De vrijdagen zitten de komende maanden al behoorlijk vol, de zaterdagen niet. We hopen daarmee ruimte te bieden aan bruidsparen om toch in de loop van dit jaar nog te kunnen trouwen.

Zoals gezegd: half maart gingen van de ene op de andere dag gingen onze activiteiten terug naar nul. Een uitdaging; we hebben zestig mensen in dienst en moeten dus ook alles op alles zetten om het hoofd boven water te houden.

Bruiloftsfeest
Maar juist in deze tijd zijn we aan alle kanten bezig om voor de toekomst bruiloften in te plannen; deze crisis gaat voorbij en dan willen we elk bruidspaar weer de dag van hun leven bezorgen. Vanochtend heb ik nog een afspraak met een jong stel dat De Til komt bekijken om volgend jaar hier hun bruiloftsfeest te vieren. We komen hier samen doorheen!