De Til Groep presenteert het jaarverslag over 2019

Met trots presenteer ik het jaarverslag van de Stichting Exploitatie Til Groep over het jaar 2019. Het jaarverslag geeft een mooi overzicht van onze sociaal-maatschappelijk activiteiten. Zo kunt u o.a. lezen uit wie onze Stichting bestaat, wat we doen, wat we hebben bereikt, hoe we financieel hebben gepresteerd en welke bijzondere activiteiten/bijeenkomsten we hebben verzorgd. Nieuw dit jaar is dat we de personele kant van de Stichting hebben uitgebreid met aanvullende kerncijfers. Ook hebben we wederom twee vaste gebruikers bereid gevonden hun ervaringen de delen. Dit keer zijn dat Ben Klieverik en Koos Beentjes, de voorzitter respectievelijk de secretaris van de Giessenburgse sportvereniging Vridos. Beide hartstikke bedankt voor jullie medewerking en succes met jullie nieuw sporthal.

Weinig tijd? Lees dan de Infographic, het jaarverslag in een oogopslag.

We hebben dit mooie verslag niet helemaal in ons eentje gemaakt. De interviews zijn verzorgd door Het Kontakt Mediapartners. De opmaak en samenstelling is weer puik verzorgd door MM Design uit Hardinxveld-Giessendam.

Roept het jaarverslag nog vragen bij u op, ik ben graag bereid deze te beantwoorden.

Tot slot wens ik u veel leesplezier toe.

Wim van Krugten
Directeur/bestuurder Stichting ETG

TilTalk: Trouwambtenaar Sebastiaan Boogaard: ‘Het is jullie ceremonie’

afbeeldingBlogTrouwen 1024x419 TilTalk: Trouwambtenaar Sebastiaan Boogaard: ‘Het is jullie ceremonie’

Til Talk is een nieuwe serie blogs, waarin de Tilgroep de vele mooie en bijzondere kanten van trouwen laat zien. Van tips over waar je op moet letten, interviews met onder anderen een fotograaf, een bijzondere ambtenaar van de burgerlijke stand tot leuke weetjes over de invulling van je bruiloft, het komt allemaal aan bod. Deze editie: Sebastiaan Boogaard uit Schelluinen, landelijk beëdigd trouwambtenaar.

De ambtenaar van de burgerlijke stand kan de huwelijksceremonie maken of breken. Daarom is het belangrijk de trouwambtenaar te kiezen die bij jullie past. Als de liefde wordt gevierd, moet alles kloppen en bij jullie passen. Wanneer je de ceremonie kort en zakelijk wil, kan iedere ambtenaar dat. Dan kies je er gewoon één van de lijst van de gemeente. Als je een meer uitgebreide ceremonie wil, is de persoon belangrijker. Dan adviseer ik een ambtenaar te zoeken waarmee het klikt en waarvan je het gevoel hebt dat deze persoon jullie als bruidspaar goed neer kan zetten.

Mensen hebben het achteraf over twee dingen: de jurk en de trouwambtenaar. Ik vind het heel indrukwekkend om zo dichtbij te mogen staan wanneer mensen elkaar trouw beloven. Het is ultiem om het woord tot het bruidspaar te mogen richten, maar ook heel spannend, want ik ben degene in de zaal die hen het minst goed kent.

Daarom houd ik altijd voorbesprekingen. Zo leer ik het bruidspaar en hun verhaal kennen en zoek ik samen met hen uit wat voor ceremonie ze willen. Als je al eens bij een trouwceremonie bent geweest, is het goed na te gaan wat je daar fijn aan vond en wat juist niet. Ik vraag ook altijd of er humor in mag, en zo ja wat voor humor. Soms wil het bruidspaar ook het woord tot elkaar richten, dat kan natuurlijk. Het is jullie ceremonie.

Mijn advies aan aanstaande bruidsparen: je hebt je hart gevolgd toen je besloot te gaan trouwen, blijf je hart volgen in de aanloop naar de bruiloft. Je kunt het niet overdoen, dus kies wat bij jullie past. Doe dat bij de keuze van de jurk, de locatie, de muziek én de trouwambtenaar.


trouwambtenaar 1 577x1024 TilTalk: Trouwambtenaar Sebastiaan Boogaard: ‘Het is jullie ceremonie’

TilTalk: trouwfotografe Josje Blokland: ‘Kies niet voor standaardfoto’s bij een trouwshoot’

afbeeldingBlogTrouwen 1024x419 TilTalk: trouwfotografe Josje Blokland: Kies niet voor standaardfotos bij een trouwshoot

Til Talk is een nieuwe serie blogs, waarin de Tilgroep de vele mooie en bijzondere kanten van trouwen laat zien. Van tips over waar je op moet letten, interviews met onder anderen een fotograaf, een bijzondere ambtenaar van de burgerlijke stand tot leuke weetjes over de invulling van je bruiloft, het komt allemaal aan bod.

In de centrale hal van De Til hangt het vol met foto’s bruidsparen. Het is niet alleen een herinnering aan hun bruiloft bij De Til Groep, maar het laat ook zien hoe belangrijk een trouwfotograaf als onderdeel van de bruiloft is. Wij vroegen de ervaren Alblasserwaardse trouwfotografe Josje Blokland naar haar ervaringen en tips.

Kies niet voor de standaardfoto, maar ga voorafgaand aan de fotoshoot tijdens jullie bruiloft zelf op zoek naar waar jullie het beste bij voelen. Dat advies geef ik altijd mee. Ik zie het vaak genoeg gebeuren: bruidsparen die de keuze maken voor standaardfoto’s, waar ze zich eigenlijk helemaal niet in thuisvoelen. Hun eigen leefstijl past dan niet bij de omgeving en/of de manier waarop de foto’s gemaakt worden. Dan krijg je gedwongen foto’s en dat is zo zonde.

Ga vooraf op zoek naar welke stijl bij je past en welke fotograaf daar het meest geschikt voor is. Sommigen houden van formeel en zijn dat in het dagelijks leven ook; anderen zijn nonchalanter, steken bij wijze van spreken tijdens de shoot gewoon een sjekkie op. Laat dat in je fotoshoot gewoon terugkomen. Het zorgt ervoor dat het echt jouw foto’s worden die passen bij wie je bent. Je kunt op de site van een fotograaf kijken, maar vaak merk je tijdens een gesprek beter of het wel of niet klikt.

Ontspannen
Het gaat zoveel beter als een bruidspaar ontspannen is. Een goede voorbereiding scheelt daarbij een hoop. Bij locaties merk ik dat er ook daarbij vaak voor de klassieke plekken wordt gekozen. Maar dat hoeft natuurlijk niet. Vaak vraag ik: als jullie gaan wandelen, waar gaan jullie dan heen? Dat zijn vaak plekken die ze mooi vinden, waar ze zich op hun gemak voelen. En het hoeft ook helemaal niet groot of indrukwekkend te zijn. Een tijdje geleden heb ik in een boerderij die verbouwd werd foto’s gemaakt. Wat bleek: er was prachtig licht, stof dat opdwarrelde van de vloer, schilderachtige afgebladderde deuren; als fotograaf is dat echt genieten.

Zelf raad ik bruidsparen aan om twee of drie verschillende plekken uit te zoeken. Bijvoorbeeld één in de natuur en één meer industrieel. Het zorgt voor een gevarieerde fotoshoot. En houd altijd een B-locatie achter de hand, voor als bijvoorbeeld het weer niet meewerkt. Maar het allerbelangrijkste is: het hoeft niet allemaal perfect te zijn. Zelf zeg ik het ook gewoon als een pose of een plek geen mooie foto’s oplevert. Als je het gevoel hebt dat het geforceerd wordt, ga dan lekker even een bak koffie drinken om weer even op te laden. Uiteindelijk gaat het om zo’n bijzondere dag die je samen beleeft, dan moet je ook doen waar je je samen goed en ontspannen bij voelt.

EE9C6843b 1 1024x683 TilTalk: trouwfotografe Josje Blokland: Kies niet voor standaardfotos bij een trouwshoot
Trouwfotografe Josje Blokland

Gewijzigde openingstijden administratie tijdens de feestdagen.

Tijdens de feestdagen is de administratie beperkt geopend. Houd u rekening met de volgende openingstijden:

  • Maandag 23/12: 08.30-17.00
  • Dinsdag 24/12: 08.30-12.00 uur
  • Woensdag 25/12: gesloten
  • Donderdag 26/12: gesloten
  • Vrijdag 27/12: gesloten
  • Maandag 30/12: 08.30-17.00 uur
  • Dinsdag 31/12: 08.30-12.00 uur
  • Woensdag 01/01: gesloten
  • Donderdag 02/01: 08.30-17.00
  • Vrijdag 03/01: 08.30-17.00

Wij wensen iedereen hele fijne Kerstdagen en een gelukkig maar vooral gezond 2020!