Rondje Lingehof – Aflevering 30: GIGA Molenlanden

GIGA maakt regelmatig gebruik van de sportzalen in de Lingehof. Ze organiseren daar regelmatig “Ben Bizzy” middagen, sporten voor kinderen, in samenwerking met Arkelse sportverenigingen zoals de Omos, VIA, BCA en Budo fabriek. Giga gelooft in de kracht van de verenigingen. Zij verbinden mensen uit alle lagen en leeftijden met elkaar. Wekelijks ontmoeten mensen elkaar bij een vereniging en dat maakt de verenigingen in Molenlanden goud waard. Verenigingen staan voor grote uitdagingen. Samen pakken ze deze aan. Een gezonde leefstijl begint op jonge leeftijd. Kinderen en jongeren maken van jongs af aan kennis met sport, bewegen en gezondheid. Zo kunnen ze zich sportief en gezond ontwikkelen. Ben Bizzie laat zien dat een gezonde leefstijl niet alleen gezond, maar ook erg leuk is. GIGA stimuleert zo sport, bewegen en cultuur. Ook ondersteunt de Giga met grote regelmaat de gymlessen van OBS De Lingewaard.

Het enthousiaste team van GIGA Molenlanden zet zich in om jong en oud in beweging te brengen. Beweegcoaches voor kinderen, senioren en mensen met een beperking, een cultuurcoach en muziekdocenten doen hun best om sport, bewegen en cultuur te stimuleren. Zij zijn aanwezig op scholen, in de verschillende kernen, bij zorgcentra en bij de verenigingen. Het doel is bijdragen aan een veilige, leuke, gezonde en leerzame leefomgeving voor alle inwoners van de gemeente Molenlanden. Sporten is gezond en vooral ook leuk dankzij GIGA Molenlanden.

De beweegteams van GiGaGiessenlanden en Molenwaard Actief hebben 20 mei 2019 hun krachten gebundeld en werden één. Op 23 mei was de officiële onthulling van het nieuwe logo en de nieuwe naam tijdens de gezamenlijke sportdag van vier verschillende basisscholen. Ike Korevaar Slob (GIGA beweegcoach) keek al uit naar de harmonisering: Eén team met enthousiaste mensen, dat met verschillende, vaak originele activiteiten jong en oud in Molenlanden in beweging krijgt. In één woord: fantastisch!”


Rondje Lingehof is een serie van publicaties waarin we de vaste verenigingen van MFC De Lingehof eens extra in het zonnetje zetten. De originele publicatie zijn terug te lezen op de Facebookpagina van De Lingehof. Veel leesplezier!

Diane Cosijnsen – team MFC De Lingehof