Rondje Lingehof – Aflevering 10: VIA recreanten 1

Drie jaar geleden besloot een kleine vriendengroep om hun gedeelde hobby, volleybal, op een andere manier te beleven. In de reguliere competitie zijn heren en dames van elkaar gescheiden maar dit groepje mensen wilde juist wel in een mixvorm spelen. Dat betekende de keuze voor de recreantencompetitie. En aangezien er ook binnen de recreanten op verschillende vaardigheidsniveau’s wordt gespeeld gaf dit mogelijkheden om naast het zo gewenste plezierig samenspelen er ook de ruimte was voor volleybal voor spelers en speelsters die dit al op enig niveau hadden gespeeld.

Het zoeken was daarna naar een vereniging waar deze zoektocht naar de combinatie van plezier en goed volleybal het meest gewaardeerd zou worden. Al snel kwamen ze terecht bij VIA, een zeer jonge vereniging met een sterke onderlinge band en de wens om plezier en goed spel te combineren met een nadruk op het eerste onderdeel. Het team was zeer welkom en werd snel opgenomen in de VIA familie.

Nu, na drie succesvolle seizoenen, is het team doorontwikkeld tot een ploeg bestaande uit de oorspronkelijke spelers en speelsters aangevuld met al langer dienende VIA leden. Hoewel er gespeeld wordt met gepast fanatisme en er het vorige seizoen een mooi kampioenschap is gevierd (iets wat dit jaar helaas door de Corona crisis niet herhaald kan worden ondanks de mooie eerste plaats op de ranglijst) kenmerkt het team zich nog steeds door een sterke onderlinge band en enorm veel plezier. De beruchte derde set gaat vaak verloren door een teveel aan lol. Alle spelers en speelsters leveren op eigen manier en spelniveau een gelijke bijdrage aan het team. team. Daarnaast kent het team een fors aantal borrelleden en worden er regelmatig teamuitjes georganiseerd.

We trainen en spelen (thuis dan wel) op de woensdagavond van 21.15 uur tot 22.30 uur. De leeftijd van de spelers loopt uiteen van 19 tot zeg maar 50+ en ook qua lichaamsomvang, kennen we de nodige variatie. Gezien de kennis en ervaring binnen het team geven we om beurten training aan elkaar. Het team is een echt onderdeel van VIA en van Arkel geworden en we hopen er nog vele jaren met veel plezier te blijven spelen.


Rondje Lingehof is een serie van publicaties waarin we de vaste verenigingen van MFC De Lingehof eens extra in het zonnetje zetten. De originele publicatie zijn terug te lezen op de Facebookpagina van De Lingehof. Veel leesplezier!

Diane Cosijnsen – team MFC De Lingehof