Rondje Lingehof – Aflevering 17: Motorclub De Bougie

MC De Bougie maakt in de wintermaanden op dinsdagavonden (om de week) van 20.00 uur tot 21.00 uur gebruik van de sportzaal in de Lingehof waar ze aan conditietraining doen o.l.v. Martin van Genderen.

Motorclub de Bougie rijdt op sportcomplex De Zes Molens aan de Vlietskade in Arkel en schrijft al geschiedenis sinds 1966. Hele families zijn met de club opgegroeid. Al sinds ergens in de vorige eeuw wordt er gecrosst in het natuurreservaatje aan de Vlietskade in Arkel.

Een vaste kern van betrokkenen zorgt ervoor dat er elke zaterdag een droom van een baan ligt. Er is lang geleden gekozen voor een zandbaan, nog steeds de enige in de omgeving. Het circuit is bijna anderhalve kilometer lang met een verscheidenheid aan kronkels, kombochten en schansen. De baan biedt uitdagingen aan zowel beginnende als gevorderde crossers.

Motorclub de Bougie is op Facebook te vinden: Motorcross club de bougie
En via de website: www.mcdebougie.nl


Rondje Lingehof is een serie van publicaties waarin we de vaste verenigingen van MFC De Lingehof eens extra in het zonnetje zetten. De originele publicatie zijn terug te lezen op de Facebookpagina van De Lingehof. Veel leesplezier!

Diane Cosijnsen – team MFC De Lingehof